Industri Energi sine nettsider

Møte aktivitet og forberedelse til årets lønnsoppgjør.

Vinterferie tida er over og gradestokken ser i alle fall i utgangspunktet ut til og begynner å krype oppover og våren nærmer seg for hver dag som går. Som alle dere offshore vet så er vinterferien stort sett noe som foregår på kalenderen og slik har det vert stort sett for oss på klubbkontoret også.

Lønnsoppgjørene nærmer seg og en registrerer at det begynner å tilspisse seg i media, når det gjelder lønnsforhandlingene for NR så starter vi med en tariff forhandlings konferanse for forhandlingsutvalget i april. Og i den sammenheng har vi i klubben oversendt våre krav som ble vedtatt på årsmøtet til ledelsen av forhandlingsutvalget til behandling på tariff konferansen. LO krever ett skikkelig lønnsoppgjør i år

Som det også ble skrevet om tidligere denne uken så offentliggjorde Petroleumstilsynet mandag en rapport som peker på økende risiko på mange områder knyttet til nye driftsmodeller og kontraktsforhold i oljebransjen. Det ble i den forbindelse innkalt til ett møte i forbundet og flere fra fagforeningen vår stilte i dette møtet du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Forbunds styremøte

Representanter fra klubben deltok også i forbunds styremøte, her ble det gitt orientert blant annet om statusen på den mulige forbunds sammenslåingen med FLT. Og det ble orientert om planene for Yggdrasil utbyggingen som består av totalt ni funn, inkludert Alvheim Nord og Fulla (dominert av Aker BP) og Krafla nær Oseberg (dominert av Equinor).

Slik ser de foreløpige planene ut for Yggdrasil utbyggingen

Det har også denne uken vert månedsmøte med bedriften både med plattformboring wireline og Oiltools. I tillegg til at det har blitt avholdt ett møte i nærværs gruppa, og vi har deltatt på ett oppfølgingsmøte etter granskingen av en hendelse offshore i fjor høst. Vi har også bistått noen medlemmer i enkelt saker.

Det var også denne uken drøftelser vedrørende kompensasjonsavtale for tilleggskompetanse for ansatte i wireline. Det ble avholdt flere møter i den forbindelse, og det vil bli gitt ytterligere informasjon om dette i egen nyhetssak.

En annen sak som vi har arbeidet med den siste tiden er endringene i innleiereglene som trer i kraft nå i april. Vi har i den sammenheng god dialog med forbundet sentralt for og forsikre oss om at prosessen blir fulgt korrekt.

Vi har også den siste tiden, etter forespørsel fra medlemmer sendt ut en del informasjon på epost. Men vi har registrert at det er ett stort antall medlemmer som ligger inne i systemet med feil epost adresse. Vi vil dermed med dette oppfordre dere til og logge inn på min side hos forbundet og oppdatere epost adressen til den som dere bruker til daglig.

God helg folkens