Industri Energi sine nettsider

Equinor sikrer ny helikopterkapasitet

På Equinor sine hjemmesider kan vi lese at gjennom avtaler med helikopterprodusentene Bell og Leonardo, har Equinor sikret 15 nye helikoptre til passasjertrafikk på norsk sokkel.

Equinor har etter en lengre prosess, kvalifisert nye helikoptertyper til persontransport på norsk sokkel. Under disse kontraktene skal Equinor motta ti nye helikoptre av typen Bell 525 og fem av typen AW189.

Disse helikoptertypene kommer i tillegg til dagens Sikorsky S-92. Alle helikoptermodellene oppfyller strenge krav til sikkerhet.

Bell 525 utstilt i visningsrom på Sola. Foto: Christopher Talgø

De første to helikoptrene blir levert fra Leonardo i første kvartal 2025. I 2026 skal Leonardo levere tre, og Bell fire helikoptre. De øvrige seks helikoptrene fra Bell skal leveres i perioden 2027-2030.

Alle fagforeningene i Equinor inkludert vernetjenesten har vært involvert i prosessen og er positive til at selskapet har tatt dette initiativet. Disse helikoptrene har den kvaliteten og egenskapene som vi ønsker på sokkelen. Dette uttaler fagforeningene og vernetjenesten i fellesskap.

Equinor skal motta ti nye helikoptre av typen Bell 525 (bildet) og fem av typen Leonardo AW189. Begge har teknologiske fremskritt når det gjelder helikoptersikkerhet, reduserte CO2 utslipp, pilotstøttesystemer, passasjerkomfort og støyreduksjon.
(Foto: Bell)

Informasjon om kontraktene offentliggjøres i dag 01.mars av markedshensyn. Avtalene var ferdig forhandlet før ulykken 28. februar.

For øvrig er det verdt og nevne at begge helikopter typene var utpekt som aktuelle helikopter alternativ til S92, allerede under helikopter konferansen 21 april 2023.

En kan lese mer i denne artikkelen og se flere bilder fra helikopter konferansen som ble lagt ut på vår hjemmeside i april i fjor HER

Article in English from Equinor