Industri Energi sine nettsider

Yngve Hågensens bisettelse

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen bisettes i Oslo domkirke i dag 30. juni kl. 12:00. Bisettelsen er åpen og kan også følges digitalt

Følg seremonien fra Oslo domkirke digitalt på Yngve Hågensens minneside: Følg seremonien digitalt her.

Yngve startet livet i 1938 som barn av en lutfattig enke som slet med fysisk og psykisk sykdom. 2 år gammel, like etter krigens utbrudd, havnet han hos Frelsesarmeens barnehjem og fire år etter det opplevde han tvangsevakuering fra Øst-Finnmark.

Yngve ble etter en krevende periode på barnehjem i Oslo-området gjenforent med moren og halvbrødrene, og ble på ny etablert i Halden. Der fullførte han skolegang og begynte i arbeidslivet som 14-åring, hvor han to år senere begynte i industrien. Deretter gikk ferden inn i tillitsverv hvor han viet sotre deler av sitt liv til at arbeidsfolk skulle få det bedre. I 1989 ble Yngve valgt til LO-leder.

Det var under Yngves ledelsen at LO kjempet frem den 5. ferieuken, en rettighet som er gitt i tariffavtalene og ikke i ferieloven. Det var også dette som banet vei for 2-4 rotasjon i nordsjøen.

Yngve Hågensen var svært aktiv og engasjert helt til siste slutt. Yngve reiste rundt og engasjerte seg for fagbevegelsen og holdt gjerne mange titalls foredrag i året. Yngve var også med Industri Energi Archer på tillitsvalgtkonferansen i 2018 og delte av seg med sine erfaringer og kunnskap til både inspirasjon, motivasjon og latter.

Industri Energi Archer har sendt en siste hilsen og sendt blomster til bisettelsen.

Yngve Hågensen vil bli savnet.