Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 45

God fredag folkens, da var ferdagen her igjen og nok en hektisk uke drar seg mot slutten. Denne uken har vi gjennomført AU møte og styremøte i klubben i tillegg har vi arbeidet med vanlig saksbehandling og vi har bistått enkelt medlemmer i møter med bedriften.

Når det gjelder lønnsoppgjøret for de individuelt avlønnede i wireline, så er vi desverre ikke kommet helt i mål her. En av grunnene til dette er blant annet at vi fra torsdag av ikke har vert på kontoret ifm styremøte i klubben. Samt at vi venter på noen avklaringer som har latt vente på seg.

Den virkelig store saken denne uken er naturligvis at i går torsdag den 7 november ble ny pensjonstrygd for sjømenn (PTS) vedtatt i stortinget. Dere kan lese litt om det her på denne linken det som mange vi har vert i kontakt med den siste tiden har spørsmål om hvordan ny sjømannspensjon vil påvirke Gave G pensjonen som vi har i Bilag 4 i overenskomsten

Som artikkelen i linken over beskriver så inneholder lovproporsjonen overgangsregler for de som er over 50 år. Og det er også nedført i protokollen mellom NR IE SAFE og DSO at arbeidstakerorganisasjonene forbeholder seg retten til å diskutere AFP + 1G ordningen i relasjon til kompensasjonsordninen ved overgangsordningen i PTS og inntreden i AFP.

Klubben har i den forbindelsen vert i kontakt med forbundet sentralt og forespørt dem om å få på plass ett møte med de andre representantene i pensjonsutvalget på området for og få en avklaring på hvordan man skal forholde seg til overgangsreglene. Og vi vil naturligvis informere mer om dette når vi får mer konkrete tilbakemeldinger.

Vi som sitter på klubbkontoret er fortsatt på styremøte og har dermed ikke vert like tilgjengelig på telefon de siste dagene og det beklager vi, men vi forsøker og få svart på alle henvedelser. Dem som vi evt ikke rekker over de vil bli svart neste uke.

Vil også minne på om det er noen av dere som er tillitsvalgte som ikke har basis kurs så vil årets siste basiskurs gå av stablen 26-27 november og søknadsfristen for og bli med er satt til 15 november. Kurset er gratis og og forbundet dekker reise og eventuelt overnatting. Og kurset blir gjennomført i forbundets  lokaler i Kongsgata 54.

Og med det så vil vi ønske alle en god helg