Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 41 og 42

Da var fredagen her igjen folkens, og tiden er inne for og informere litt om de siste ukers begivenheter. Forrige uke var vi på styremøte og tillitsvalg konferanse som dere vet. Denne uken har gått med til blant annet kurs, vanlig saksbehandling og gjennomgang av de henvendelsene vi ikke fikk tid til forrige uke.

Tillitsvalgt konferansen på Kiel fergen startet med innlegg fra Terje Valsgård som er nestleder i forbundet. Han snakket om hva forbundet har arbeidet med den siste tiden, videre så fortalte han at både forbundet og LO sitt standpunkt var at de er imot utflagging av Kiel fergene til Color line, som regjeringen gikk inn for i revidert statsbudsjett. Han var også innom streiken til SAFE på NR området i år.

Neste gjest ut var Ronny Øxnes som er hovedtillitsvalgt for Color line, han holdt ett engasjert innlegg om de utfordringene klubben deres nå er oppi, og hvordan kampen nå spisser seg til på grunn av statsbudsjettet. Kort fortalt så står 700 norske sjøfolk i fare for og miste arbeidsplassene sine om bord på Color line fergene som går mellom Oslo og Kiel. Ettersom at regjeringen nå har gått inn for endring av regelverket for utflagging. Det var en samlet tillitsvalgt konferanse som gikk inn for og sende en støtte erklæring til klubben i Color line.

Rett før lunsj holdt personal sjef Gard Lunde og ett innlegg om hvordan det står til i bedriften for tiden, han snakket blant annet om fremtidsutsiktene til selskapet og ønsket de tillitsvalgte som har blitt virksomhets overdratt fra KCA og Odfjell velkommen. Han hadde også en gjennomgang av de siste årene vi har gått igjennom og takker fagforeningene for det gode samarbeidet, dette har vert absolutt nødvendig for og få til gode løsninger. Han trekker spesifikk frem stillings reduksjons ordningene som førte til at selskapet sparte mange ansatte fra og miste jobben.

Arbeidsutvalget holdt også flere innlegg under årets konferanse blant annet om organiseringen av tillitsvalgt apparatet, verving og retningslinjer for utvelgelse av æresmedlem. I tillegg ble fikk de tillitsvalgte en forklaring av hva de ulike postene på lønnslippen betyr samt hvordan man endrer språk innstillingene i IFS. Andre tema som var oppe var blant annet streiken på NR området i år, samt litt om advokat forsikringen vår.

Men toppen av kransekaka for mange var nok foredraget fra LO legenden Yngve Hågensen, han  fortalte om den viktige historien norsk arbeidsliv har gått igjennom. Med lynende nøyaktighet og ett brennende engasjement tok han oss systematisk igjennom de viktige kampene som har kjempet opp igjennom. Og med ett og annet velplassert kraftuttrykk gav han hele salen den viktige påminnelsen om at ting ikke bare har kommet rekende på ei fjøl. Han avsluttet med gjennomtenkte refleksjoner om dagens utfordringer som avslører ett fortsatt dypt engasjement for den norske arbeideren.

Denne uken har først og fremst gått med til og ta igjen det som vi ikke fikk tid til når vi var på konferansen. Og naturligvis fikk vi jobbet en del med ordinær saksbehandling, vi har også brukt uken til og svare på de henvendelser som vi har fått tilsendt på mail. Dessverre er det riktignok slik at tiden ikke alltid strekker til slik at vi får gjort alt vi ønsker og få gjort, men vi håper og være ganske ajour i løpet av relativt kort tid.

Undertegnende har også denne uken vert på oppfrisking av offshore sikkerhetskurset så nå som det er i boks håper vi og få gjennomført noen rigg besøk om så ikke altfor lang tid. Vi vil komme mer tilbake til dette når vi får noe litt mer konkret.

Med det så vil vi atter en gang ønske dere alle en god helg 🙂

Hilsen oss på klubbkontoret.