Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 3

Hei og god helg folkens, på grunn av flere møter i går så fikk vi ikke anledning til å lage og legge ut ukes infoen ut før i dag.

Først ut så vil vi gratulere Archer wireline med tildelingen av kontrakten med Equinor. Kontrakten innebærer levering av integrerte wireline-tjenester i Nordsjøen – i allianse med Welltec Oilfield Services og Schlumberger Norge. Og har en estimert omsetning på 2.5 milliarder kroner. Les mer her

Tildelingen av Equinor kontrakten er gledelig og sikrer forutsigbarhet i forhold til aktiviteten i wireline avdelingen, spesielt nå ettersom at man fortsatt venter på tildelingen av Conoco kontrakten som fortsatt ikke er tildelt.

Som mange av dere er kjent med så har vi hatt ett avtalt avvik på rotasjonsplanen for wireline med bedriften det siste halvannet året, denne avtalen ville normalt sett ha løpt i løpet av kort tid. Men på grunn av Equinor kontrakten, samt at vi fortsatt venter i spenning på resultatet av Conoco anbudet. Så har vi blitt enige om at den midlertidige rotasjonen vil fortsette inntil videre.

En annen sak som har blitt diskutert denne uken er innføring av 2 skifts ordning på for lageret til Archer Oiltools og wireline. De verksteds ansatte i Archer Oiltools har hatt denne skift ordningen nå i godt over ett år, og denne ordningen har fungert veldig bra der.

Vi har noen saker som gjelder de landansatte i bedriften, de dreier seg da i hovedsak om avklaring rundt hvor mange timer overtid er regnet som inkludert i lønn for de ulike stillingene på land, samt blant annet dekking av utgifter til innkjøp av telefon som brukes i arbeidssammenheng da kontor telefoner nå er utfaset. Dette er enda ikke avklart og vi jobber videre med dette.

Ett annet spørsmål vi har fått noen av denne uken har vert hvilken karantene regler som gjelder for personell som er bosatt i eller kommer fra utlandet og skal reise offshore. Selv om at vi tidligere har skrevet hva dette har vert har det nå etter hvert dukket opp flere ulike krav både i forhold til hvor en ankommer fra, og ikke minst hvilken operatør som drifter installasjonen det skal reises ut til.

I den forbindelse er vår klare anbefaling til alle som skal reise offshore og kommer fra utlandet om å kontakte personal koordinator i god tid før utreise og forsikre seg om at en reiser ihht de bestemmelsene so gjelder.

Ha en fortsatt flott helg folkens hilsen klubbkontoret