Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 27

God helg folkens da var vi her igjen med en kjapp oppsummering over hva vi inne på klubbkontoret har foretatt oss den siste uken. Samt en liten oppdatering på det som foregår i selskapet for øvrig.

Klubben har også denne uken deltatt i flere møter som angår wireline avdelingen, det har både vert drøftelser av bemanning, forhandling av lokal særavtale og andre emner som har vert på agendaen denne uken også.

Dette har vert en utfordrende prosess for alle involverte og det er kompliserte forhold en skal forsøke og komme frem til en enighet om. Vi har blitt bistått både av lokale tillitsvalgte samt forbundet sentralt. Men på tross av det har vi ikke kommet til enighet med bedriften. Kort oppsummert så har dette ført til at bedriften har besluttet å si opp den lokale særavtalen, som vi har mellom klubben og bedriften.

I forhold til oppsigelsen av lokal særavtale så er det nå meldt inn til forbundet sentralt og vi skal ha møte med dem i neste uke om nettopp dette. Når det gjelder de andre forholdene som ble drøftet med bedriften så er det litt for tidlig i prosessen og gå ut med noe mer spesifisert informasjon om dette da det her fortsatt er flere forhold som må avklares nærmere.

I plattformboring har vi også denne uken dessverre måtte ta farvel med i overkant av 100 medlemmer på Ekofisk som ble virksomhets overdratt til Odfjell Drilling. Vi takker for laget og ønsker dere alle lykke til videre hos ny arbeidsgiver.

Vi har også drøftet en sak med bedriften og vernetjenesten og de går på arbeid på land i Florø i forbindelse med shutdownen på SNA. Det er der enighet dette blir likestilt med de som arbeider på Njord: Den ansatte følge sin opprinnelige skiftplan, arbeide 12 timer per dag 7 dager i uken i 2 uker. Men reisetid til og fra arbeidsplassen gjelder som arbeidstid. Archer står ansvarlig for de ansatte om noe uforutsett skulle skje og har ansvaret for forsikringer og slikt.

Klubben har også denne uken bistått medlemmer med enkelt saker, både i saker mellom den ansatte og bedriften men også i saker opp mot forsikringsselskaper mm.

Ha en fortsatt god helg, hilsen oss på klubbkontoret.