Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 18

Var utendørs et ærend i dag, og da datt det en setning inn i hode fra en sang som vi måtte synge på barne skolen, kom mai du skjønne milde var blant annet teksten. Selv med mai rett rundt hjørnet så følte jeg ikke at den traff spikeren på hode akkurat med iskald vind, regn og hagl om hverandre. Men vi håper på lik linje med oljepris, korona og været at det bedrer seg i tiden fremover.

Som en kan lese om i media så har nå myndighetene både kommet med forslag til hjelpepakker til oljesektoren, samt varslet kutt i olje produksjonen. Om disse tiltakene er tilstrekkelig vil tiden vise, på kort sikt har vi i allefall sett en styrking av oljeprisen med over 14% i dag. Vi håper bare på at det fortsetter i den retningen videre nå. Les mer om forslaget HER

Forbundet sentralt har også denne uken ved forbundsleder Frode Alfheim krevde forhandlinger med arbeidsgiverne i olje- og gassnæringen for å avklare hvordan overenskomstene i dagens karantene-situasjon kommer til anvendelse da dette praktiseres svært ulikt i de forskjellige selskapene på sokkelen. Les mer HER

Lokalt har vi også denne uken hatt en god del møte aktivitet med både ledelsen i plattformboring og wireline. Det vi har drøftet er dagen situasjon og hvordan den påvirker oss direkte som selskap, og hvilken tiltak vi må ta for og komme oss best mulig igjennom denne utfordrende tiden. Vi har også hatt møter med noen av de tillitsvalgte i forbindelse med dette og vi vil komme med mer kokret informasjon om dette så snart det foreligger.

Når det gjelder virksomhetsoverdragelsen på Conoco Phillips kontrakten så har det vert møte mellom Odfjell og Archer denne uken, vi vil også her komme med mer informasjon så snart det foreligger.

I morgen er 1 mai og arbeiderenes dag, så med andre ord deres dag. I motsetning til tidligere år så blir det ikke organisert hverken folketog eller andre offentlige markeringer i anledning dagen pga korona situasjonen. Men vi vil da isteden ta i bruk hjemmekontor og internett for og kjempe for at vi og våre rettigheter ikke blir glemt.

Og med det så vil vi ønske dere alle en flott 1 mai og en god helg, hilsen oss på klubbkontoret.