Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 15

Grunnet helligdagene som er rett rundt hjørnet så kommer vi med en liten påske info allerede i dag. Det er ikke så altfor mye nytt og melde om da det denne uken har vert lite møter med både bedriften og forbundet. I all hovedsak så har vi arbeidet med og svare på henvendelser fra enkelt medlemmer på mail og telefon, samt en og annen mindre sak opp mot bedriften.

Det var riktignok to telefonmøter mellom de ansatte og bedriften i wireline, de de ansatte kunne stille ledelsen spørsmål relatert til den situasjonen vi nå ser med redusert aktivitet på sokkelen. Det var litt tekniske utfordringer for enkelte, og det er utfordrende og ha ett møte over telefon med så mange deltakere. Så selv om det hadde nok hadde vert bedre og hatt en fysisk samling så ble dette det beste alternativet i disse korona tider.

Selv om at hovedtemaet for møtet ikke er noe særlig hyggelig så er det veldig viktig med informasjon i slike situasjoner og sånn sett var dette flere som satte pris på at disse møtene ble satt istand. Vi i klubben synes også det er viktig at de ansatte får anledning til og snakke direkte med ledelsen når en er oppe i slike vanskelige situasjoner.

I plattformboring er det nå 62 permitterte inntil videre, vi ser foreløpig ikke noen drastisk økning her foreløpig. Men det er sannsynlig at tallet vil øke noe før utgangen av mai måned. Vi vil uansett fortløpende være med og evaluere situasjonen for og være best mulig i forkant med eventuelle tiltak. Selv om at det er flere ting som foreløpig ikke er avklart så er hovedfokuset vårt og begrense omfanget av aktivitets nedgangen så mye som mulig.

Når det gjelder lønnsforhandlingene som normalt sett ville ha vert på trappene for fult i denne tiden. Så kan vi minne alle de av dere som lurer på hvordan dette ligger an, at alle avtalene som vi skal ha opp til forhandling er utsatt til høsten pga korona. Når det gjelder landsmøtet ti industri Energi så er det utsatt til neste vår. Alle oppsatte kurs i fagforenings regi er inntil videre utsatt, og det samme gjelder samlinger osv.

Vi hadde håpet og kunne overbringe noen flere positive påske nyheter en dette, men denne situasjonen påvirker nå oss alle sammen, og selv da er den også ekstra krevende for enkelte. Ta godt vare på hverandre om dere er hjemme eller på jobb. Men tenk fortsatt også på gjeldende sikkerhets tiltak som er anbefalt av myndighetene. Vi vil være tilgjengelige på mail og telefon gjennom påsken om det er noen som har behov for og snakke med oss, men i noe begrenset grad i forhold til normalt.

Ha en god påske folkens hilsen oss på klubbkontoret.