Industri Energi sine nettsider

Ukes info uke 1

Hei og godt nyttår folkens, vi ønsker 2021 velkommen og håper at dette året blir betraktelig bedre en 2020. Her kommer årets første ukes info men en liten oppsummering over ukens gjøren og laden for oss på klubbkontoret.

Først ut så er det en gladmelding til alle de i plattformboring som grunnet aktivitets nedgang ifm Covid 19 pandemien og sviktende arbeidsmengde ble ufrivillig permittert. De har nå fått trukket permitteringen sin og er tilbake i arbeid.

Det ser slik ut at vi er noe i overtall nå i begynnelsen av året, spesielt innenfor enkelte stillinger. Men det er ut i fra dagens bilde så vil aktiviteten stige i løpet av våren, og en er relativt sikre på at dette vil jevne seg ut i løpet av året.

Wireline har en god del ansatte som er bosatt i England, og som noen muligens fikk med seg så stanset landet alle flyvninger ut i sammenheng med oppdagelse av en ny variant av C-19 viruset. Siden dette gjør det umulig for ansatte og reise på arbeid ble det i den forbindelse utsendt permitteringsvarsel til dem dette gjaldt.

Men utreiseforbudet ble etter noen dager trukket tilbake, og dermed ble også permitterings varslene som ble sendt ut også trukket, men reglene for testing og karantene står fortsatt. Og de er noe skjerpet for reisende fra England, i forhold til andre land les mer her.

Kort oppsummert er karantene reglene følgende: Hovedregelen er at personer som ankommer Norge fra et land eller område med karanteneplikt skal i karantene i 10 døgn.

Innreisekarantene kan forkortes dersom en person tester negativt for covid-19 to ganger.

Andre krav til innreisende til Norge:

  • Alle skal fylle ut innreiseregistreringsskjema før avreise til Norge
  • Alle som ankommer Norge må framvise attest på negativ covid-19-test
  • Alle som ankommer Norge skal testes for covid-19 innen 24 timer etter ankomst

Korona situasjonen medfører også at vi som arbeider på kontoret forsetter med benyttelse av hjemmekontor. På grunn av de noe høyere antallet med påvist smitte i Stavanger området, så vi vil fortsette med dette inntil dette har stabilisert seg.

Vi oppfordrer alle medlemmer der ute til å best mulig være med og bidra til og redusere smitte spredning. Vær nøye med handvask, desinfisering og hygiene og overholdelse av retningslinjene til folkehelse instituttet. Så får vi håpe at vaksinene som kommer nå i tiden fremover fungerer såpass bra at vi får tatt knekken på dette viruset.

God helg folkens hilsen oss på klubb kontoret.