Industri Energi sine nettsider

Ukes info

Hei folkens håper dere alle hadde en fin påske, vi startet opp for fullt på tirsdagen denne uka og det var en hektisk uke med mye møte aktivitet for oss inne på klubbkontoret.

Startet uka med ett tidlig fly til Oslo hvor det ble møte med samarbeidskomiteen NR Forum, på onsdag var det tariff konferanse. Der ble det foretatt en gjennomgang av alle tariffkravene som er sendt inn fra alle fagforeningene som er på NR området. Og hver enkelt ble behandlet og det ble avgjort hvilke av de ulike kravene som hadde blitt sendt inn som skal tas med videre i forhandlingene.

Klubbledere i NR-Forum. Foto: Atle Espen Helgesen

Torsdagen var planleggingsdag for lønnsoppgjøret, det ble valgt Engere utvalg for årets forhandlinger, og det ble foretatt en gjennomgang av alt som er viktig og få på plass nå i tiden frem til forhandlingene startet. Slik som nedstengingsplaner, avtale om minimumsbemanning og så videre.

Fredagen ble det månedsmøte med bedriften, vi har nå i løpet av den siste tiden løst flere saker som vi har arbeidet med over en lengre periode, blant annet justering av kjøregodtgjørelse satsene ihht statens reiseregulativ. Diett godtgjørelse for de som fikk uregelmessigheter ved sin utreise, samt Aris for de i wireline. Det som gjenstår er og få gjennomført enighetene, og her har vi da i den forbindelse blitt enige om tidsfrister for å få dette på plass.

Det har også i løpet av denne uka blitt gjennomført 2 møter med bedriften i forhold til Engineerings avdelingene, og hva som skjer ifm oppkjøpet av deler av bedriften Vertikal Services. Vi arbeider her med ulike alternativ, men vi vil komme tilbake med mer info til dem det gjelder her.

Vertikal i aksjon

Virksomhetsoverdragelsene i plattformboring for Grane Visund og Njord, har også blitt diskutert denne uken. Det har ikke vert noe formelt møte, men vi har avtalt en videre fremdriftsplan med møte aktivitet. Det legges opp til møter både internt mellom fagforeningene og bedriften, men også med både KCA og Odfjell i løpet av de 2 kommende ukene.

KCAD vann kontrakten på Heidrun og Njord, Odfjell fikk tildelt Grane og Visund

Når møtene er gjennomført vil det bli utarbeidet en informasjonspakke til dem dette gjelder, slik at alle som blir berørt vil få en mye grundigere forklaring på hvordan de vil bli påvirket av denne overdragelsen.

Vi ønsker dere alle en riktig god helg.