Industri Energi sine nettsider

Gratulere med overstått til alle våre kollegaer.

17.mai feiringen gikk rolig for seg i år for undertegnede med ett par obligatoriske krone is, i tillegg til flagg heising og en kort spasertur i en litt for mørk dress om en tok været til betraktning. Noen av dere var feiret offshore samtidig som dere fortsatt sikret inntekter til AS Norge. Og flere feiret dagen hjemme med familie og venner. Og som sikkert flere har merket seg så har kroneisen steget i pris pga prisveksten her til lands, da passer det fint at en er godt i gang med årets lønnsoppgjør.

Lønnsforhandlingene

OSA fullførte sine forhandlinger tidligere denne uken en kan lese mer om oppgjøret i foregående artikkel. NOG forhandlingene som vi var observatør i er også som dere vet i boks. Og når det gjelder NR avtalen så starter de forhandlingene i Oslo neste onsdag. Vi er naturligvis spent på hva vi kan få til på årets forhandlinger vi har som nevnt tidligere ett ordinært hovedoppgjør dermed kan vi ende opp i mekling og til og med streik om det viser seg at vi ikke kommer til enighet.

Virksomhetsoverdragelse

Denne uken har vi vert i møte med Archer og Odfjell Drilling der vi diskuterte virksomhetsoverdragelsen på Grane, i møte deltok+o representanter fra fagforeningene Samt ledelsen fra begge selskapene. Selv om at arbeidet ikke er helt ferdigstilt enda ble det laget ett utkast til protokoll, men vi oppfatter det slik at det er bred enighet om hovedlinjene \+ både bedriftene og fagforeningen.

Aktivitet på kontoret

Også denne uken har vi på klubbkontoret vert spredt Christopher har vert med på lønnsforhandlingene på OSA området, i tillegg har han jobbet litt videre med hjemmesiden. Han har blant annet fått lagt ut ressurspool avtalen nå slik at den er tilgjengelig for alle som er der. Bjørn har tatt ut noen dager velfortjent ferie som han ikke fikk tatt ut ifjor, men han var tilgjengelig på telefon hele uken noe som var til stor hjelp. Einar Åge var har vert på kontoret og bistått noen medlemmer med ordinær saksbehandling samt deltatt i møter med bedriften.

Kurs

Vi har fått tilbakemelding om at det er flere av våre tillitsvalgte som ønsker og ta basis kurset for tillitsvalgte. Men de har opplevd at det ikke er plass når de melder seg på, eller at datoene til kurset ikke passer i forhold til offshore rotasjonen. Er du tillitsvalgte og ønsker å ta kurs så send en mail til en av oss i arbeidsutvalget så vil vi kontakte forbundet også forsøke å sette opp ett slikt kurs for våre tillitsvalgte.