Industri Energi sine nettsider

Streiken på mellomoppgjøret er over og annen info

God helg folkens, da kan vi igjen krysse av enda en uke på kalenderen og vi er igjen på plass med en kort oppsummering over ukens begivenheter.

Først og fremst kommer en ikke utenom å nevne streiken denne uken, nær 3000 Industri Energi-medlemmer ble denne uken tatt ut i streik. Det har vi gjort sammen med tusenvis av medlemmer i andre LO-forbund.

Streiken som ble avsluttet på torsdag ettermiddag var på mange måter historisk. Dette fordi de ble oppnådd et resultat som sikrer økt kjøpekraft. Historisk fordi det var den første streiken i et mellomoppgjør etter andre verdenskrig. Historisk fordi vi viste arbeidsgiverne hvilken makt vi i LO-fellesskapet til sammen har. Les mer om resultatet her

 Dette er mye bedre enn det tilbudet vi fikk fra NHO under meklingen. Det er et historisk godt resultat, og viser nytten av å stå sammen og å stå på krava, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. 

Dette er med på å hjelpe til med et solid og godt utgangspunkt inn i forhandlingene for våre tariffavtaler som kommer i mai, og til slutt i de lokale lønnsforhandlingene utover sommeren og høsten.

Streiken varte i denne omgang 4 dager, og selv om at både riksdekkende media og de største avisene i landet var særdeles bekymret over tilgangen på Øl og Pepsi max. Så tillater vi oss og minne om at majoriteten av de streikende var industri arbeider fra andre bransjer en bryggeriene.

Parallelt med streiken denne uken så har vi i klubben deltatt på møte og tariff konferanse i NR forum samarbeidskomite. Vi har også hatt flere fra AU som har deltatt på LO s helikopter konferanse. Og , hvor det blant annet ble sett på nyutviklede Bell 525 har også blitt gjennomført møte i en enkeltsak med representanter fra forbundet.

Bell 525 helikopteret


Vi deltok også på fredag på månedsmøte i OilTools og flere aktuelle saker og problemstillinger som de har i den avdelingen var oppe på dagsorden og ble drøftet med bedriften.

Den videre planen for lønnsforhandlinger nå er OBF avtalen som gjelder operatørene forpeining på fast og KCAD som kommer i starten av mai. Der skal vi delta som observatør, også kommer NR avtalen og OSA som gjelder vår avtale senere i mai.

Vi har også denne uken laget til ett eget område på hjemmesiden for Oiltools og lagt inn en kategori for deres tillitsvalgte. Og vi har startet arbeidet med og utarbeide ett valg av tillitsvalgte i avd 147 og vil lage til en tilsvarende kategori under tillitsvalgte for dem.

Med det så vil vi ønske dere alle en riktig god helg, hilsen oss på klubbkontoret.