Industri Energi sine nettsider

Ukes info

Hei og god fredag alle sammen, som nevnt tidligere så ble det denne uken både en del forhandlinger, med også en god del annet møte aktivitet med både arbeidsutvalgsmøte og månedsmøte med bedriften for å nevne noe.

For å starte med forhandlingene så ble det denne uken gjennomført både lønnsforhandlinger for Archer Norge AS samt de land ansatte i Oiltools, i tillegg til at vi startet forhandlingene på utenlandsavtalen for offshore ansatte i Oiltools.

Det har vert flere forhandlinger denne uken.

Lønnsforhandlinger Land:

Både i Archer Norge og i Oiltools kom en til enighet om en ramme på 5,2%, med et i Oiltools ble de ansatte sikret ett minimum tillegg på 30 000kr i året inkludert feriepenger, og i Archer Norge ble minimum 33000,- Og i tillegg til dette ble det enighet om ett ytterligere tillegg på 12 500,- til ansatte i begge selskapene som har vert i konsernet i 10 år eller lengre.

Dette samsvarer noenlunde med det som ble oppnådd i de sentrale forhandlingene i de øvrige tariffavtalene som vi har i bedriften, samt andre lokale forhandlinger i selskapet. Vi kommer også til og ha en gjennomgang av fordelingene av den resterende rammen og komme med eventuelle innspill for å prøve å sikre en rettferdig fordeling.

Individuelt avlønnede i Oiltools offshore:

De forhandlingene er foreløpig utsatt, forhåpentligvis får vi kommet i gang med de forhandlingene i løpet av neste uke. Det er for øvrig også sendt ut litt utfyllende informasjon om dette til medlemmene i Oiltools fra Ketil på Epost.

Archer har kontrakt på Peregrino A og B i Brasil Foto: Equinor

Utenlandsavtalen for offshore ansatte i Oiltools:

Denne avtalen har stort sett vert uforandret siden den ble fremforhandlet i 2018 bortsett fra noen mindre justeringer. Det ble gitt flere konkrete tilbakemeldinger i møte med bedriften angående punkter og justeringer som var nødvendige.

Det har den siste tiden blitt levert en god del utstyr til Brasil og snart vil en kunne se ett behov for personell til operasjon og opplæring av lokalt personell der nede. Grunnet dette vil vi jobbe målrettet med å få på plass en oppdatert avtale i løpet av ikke så altfor lang tid.

Lokal særavtale land og vaktavtale for landansatte

Vi har også startet prosessen med å reforhandle vaktavtalene og særavtalene til de landansatte. Selv om at vi ikke fikk gjennomført dette parallelt med lønnsforhandlingene, så har vi forhåpninger om og få dette på plass i løpet innen rimelig tid.

Dere har gitt oss mange gode tilbakemeldinger både på vaktavtalene og særavtalene som vi vil ta med i forhandlingene med bedriften. Og vi vil naturligvis holde dere orientert om det vi blir enige om.

Lønnsforhandlingene for wireline

De sentrale forhandlingene i wireline er som kjent ferdige, men grunnet ferieavvikling og noen andre utfordringer i lønnsavdelingen, så får vi ikke justert lønnssatsene før på september lønnen. Når det gjelder forhandlingene for de individuelt avlønnede i wireline så vil de også etter planen starte i starten av september og da håper vi og få dem med i samme justeringen. Oppgjøret vil naturligvis bli gjort gjeldende fra 01.06, og etterbetaling vil bli foretatt når justeringen er på plass.

Det ble også avholdt både månedsmøte og AU møte i vernetjenesten på land denne uken. Det ble løst saker i begge møtene, og de aktuelle løsningene er kommunisert ut til respektive mottakere.

Og med det så vil vi ønske dere alle en riktig god fredag, hilsen oss på klubbkontoret.