Industri Energi sine nettsider

Sommer info

Hei og riktig god sommer folkens, ferie avviklingen i bedriften og fagforeningen går fortsatt sin gang. Det har riktignok vert bemanning på klubbkontoret gjennom hele sommeren, men det har vert lite møte aktivitet. Og dette er årsaken til at det har vert lite oppdateringer fra vår side den siste tiden.

Ferieavviklingen vil fortsette frem til uke 32, men etter det så vil en være tilbake til normalen. Og første prioritet etter ferien vil være og komme i havn med de utestående lønnsoppgjørene. Oppgjøret for de Individuelt avlønnede i plattformboring ble som kjent utsatt til over ferien, og det er sannsynlig at dette blir forhandlet om først.

Etter det vil lønnsforhandlingene for land, Oiltools og individuelt avlønnede i wireline komme i tur og orden etter hvert. En skal også reforhandle både lokal særavtale på land, vaktavtalen for de landansatte. Samt utenlandsavtalen for Archer Oiltools.

Som nevnt tidligere så planlegger vi for å gjennomføre ett medlemsmøte på Teams med de landansatte før lønnsforhandlingene. Nærmere informasjon om tidspunkt og møte link til dette vil bli send ut på mail og informert om i løpet av de neste ukene. I tillegg til dette vil det også bli forhandlinger sentralt på teksten i landavtalen.

Tillitsvalgt og HVO konferansen vil bli gjennomført på Kielferga Foto: Color Line

I uke 39 i september planlegger vi også å gjennomføre tillitsvalgt konferansen vår, denne vil bli gjennomført samtidig som HVO konferansen og vil gå over 3 dager på Kiel ferga. Ytterligere informasjon samt påmelding vil bli sendt ut over ferien.

Som informert om før sommeren så fikk vi forhandlet frem en enighet for kompensasjon for Aris møte for de ansatte i Wireline. Etter dette så har vi tatt opp saken med bedriften angående preskift møtet i boring. Disse forhandlingene er fortsatt pågående, og vi har fått noen spørsmål fra ansatte i boring om de skal føre timer på dette møtet.

Ettersom at forhandlingene ikke er ferdigstilt så er ikke dette noe vi oppfordrer til, de som eventuelt fører timer på slike møter vil bare få dem satt i dispute, og blir dermed både merarbeid for dere og bedriften. Om vi får forhandlet frem en enighet så vil vi ikke komme til og skille på de som har ført eller ikke, har en deltatt på møtene og vi kommer frem til at dette skal kompenseres for. Så vil det bli krevd kompensasjon uavhengig om den ansatte har ført timer eller ikke.

Skulle det imidlertid være slik at noen allikevel har vil føre timer så kan en legge dette inn under kost koden overtime not payable (ikke betalt overtid), og merke i kommentar feltet preskift møte.

Aktiviteten offshore i plattformboring har vert noen lunde på normalen, nå gjennom sommeren. Men kan forventes og øke noe utover høsten. I Oiltools og Wireline derimot så har det vert veldig høy aktivitet. Ledelsen i Wireline har blant annet gått ut og informert om at det er noen som ønsker og reise på overtid så er det bare og ta kontakt med HR.

Og med det så vil vi ønske dere alle en fortsatt riktig god sommer både on og offshore hilsen oss på klubbkontoret.