Industri Energi sine nettsider

Lønnsforhandlinger for individuelt avlønnede i wireline er gjennomført

Tirsdag denne uken møtte vi bedriften for å forhandle lønnsjusteringen for individuelt avlønnede i wireline. Vi ble der enige om et generelt minstetillegg, justering av startlønn og innføring av et ansiennitetstrinn.

I forhandlinger med bedriften oppnådde vi enighet om en samlet økning i lønnssatsene på 5,3 %.

Innenfor denne kostnadsrammen er det videre avtalt at den enkelte er garantert et tillegg på 43.000 kroner. Startlønn for individuelt avlønnet justeres opp med 5,3 %, til 958.230 kroner og det innføres et nytt lønnstrinn for de som har mer enn 12 års ansiennitet i stilling som garanterer en årslønn på minimum 1.058.000 kroner.

Bedriften vil bruke resten av rammen til individuelle tilpasninger.

Klubben er fornøyd med å ha fått justert startlønn og fått innført et ansiennitetstrinn. Ansiennitetstrinnet vil bidra til å utjevne forskjeller og gi en større forutsigbarhet i lønnsutviklingen for stillinger som er individuelt avlønnet. Kriteriet for ansienniteten er stillingsansiennitet som individuelt avlønnet i virksomheten, inkludert evt. godskrevet ansiennitet fra tidligere arbeidsforhold. For stillinger i logging vil hele ansettelsestiden regnes med selv om man har vært lønnet etter lønnsmatrisen tidligere.

Ansienniteten blir målt 1. juni for fastsettelse av ny årslønn.

For klubben møtte Christopher Talgø og Eirik Valle, og det var Jan Steinar Joa, Gard Lunde og Anette Molven som representerte bedriften. Forhandlingene var konstruktive og resultatet viser at vi klarer å komme frem til gode løsninger.